Renfe

Buscar en Irene de Renfe

Xiquets

Contingut de la pàgina d’inici

En AVE, Larga Distancia, Avant i Media Distancia Convencional

Xiquets menors de 14 anys que ocupen plaça

Descompte del 40% sobre la tarifa general/base. Aquest descompte és aplicable tots els dies en totes les classes i tots els trens.

En general, no serà necessària cap acreditació, si bé, durant el viatge, quan hi haja dubtes raonables sobre l'edat del xiquet, es podrà sol·licitar a l'adult que l’acompanye, el document oficial que certifique l'edat del menor.

Els xiquets menors de 4 anys viatgen debades sense ocupar seient.

Xiquets menors de 4 anys que no ocupen plaça

Els xiquets menors de 4 anys que compartisquen plaça amb un passatger major de 4 anys viatjaran gratis.

Bitllet gratuït per a xiquets menors de 4 anys.

En trens AVE, Larga Distancia i Avant, els nens menors de 4 anys que, compartint plaça, viatgen gratuïtament, han de disposar del corresponent "bitllet gratuït de xiquet".

Independentment de l'edat, en el cas de xiquets compartint una plaça, els seients, llits o lliteres només podran ser ocupats per un màxim de dues persones.

La utilització de llit turista, compartint llit o no, només estarà permesa en la modalitat familiar, és a dir, quan totes les places de la cabina vagen a ser ocupades per persones del mateix grup.

En els canals de venda se sol·licitarà la documentació necessària al passatger que acompanye al menor i es mostraran les dades en els dos bitllets.

El "bitllet gratuït de xiquet" haurà de presentar-se en el control d'accés juntament amb el bitllet de l'acompanyant.

A més, els menors de 4 anys podran viatjar ocupant una plaça adquirint un bitllet amb tarifa "xiquet".

Aquesta tarifa és aplicable tots els dies en totes les classes i tots els trens.

En Rodalies

Fins a 2 xiquets menors de sis anys que no participen d'un bitllet de grup podran viatjar gratuïtament,, sempre que no ocupen plaça, llevat de Rodalies on els xiquets paguen a partir dels 4 anys.

Rodalies de Catalunya

En aquests trens, les condicions d'accés i comercialització les determina la Generalitat de Catalunya, per tant les normes descrites en aquesta pàgina no són aplicables a aquests.


El descompte no serà acumulable a altres, llevat del derivat de ser titular de família nombrosa i en aquells altres que específicament així ho indiquen en les seues condicions.

Informació addicional