És obligatori disposar d'un bitllet de tren per contractar el servei?

Sí, per contractar el servei d'Equipajes Puerta a Puerta és necessari disposar d'un bitllet vàlid i en vigor per als trens AVE i/o Larga Distancia. El bitllet es pot haver adquirit en qualsevol canal de Renfe.

El punt de recollida i entrega han de coincidir amb l'origen i destinació del tren?

El punt de recollida i entrega ha de coincidir amb un municipi dins de la província d'origen i destinació del tren o de qualsevol província contigua.

Per exemple, si l'origen del tren és Madrid Puerta de Atocha, s'admetrà com a punt de recollida qualsevol municipi de la província de Madrid, així com les províncies de Segòvia, Àvila, Toledo, Conca i Guadalajara.

On poden venir a recollir/lliurar el meu equipatge?

Anirem a recollir el teu equipatge a l'adreça postal que ens indiques. A més, també pots lliurar i/o recollir el teu equipatge a les oficines de Correus.

Puc contractar el servei a l'estació?

No, el servei es contracta exclusivament a la pàgina web.

Tinc descompte amb la meua targeta de fidelització de Renfe?

Pot haver-hi promocions especials que te permeten descomptes en el servei. En eixe cas, es publicaràn a la pàgina web.

Quin tipus d'equipatge puc portar?

Pots transportar fins a 3 embalums per bitllet de tren amb el mateix origen i destinació. Es distingueix entre equipatge (maletes, bosses de mà, motxilles, maletins d'ordinador i similars) i equipatge especial (esquís, pals de golf, cotxets i bicicletes, sempre que estiguen degudament embalats). També s'acceptaran cadires de rodes degudament embalades com a equipatge.

Les característiques que ha de complir cada paquet són:

  • Pes màxim: 25 kg.
  • Sumatori d'alçada, amplada i profunditat: màxim 250 cm.
  • Altura màxima: 150 cm. En el cas d'esquís, poden excedir els 150 cm. Amplada màxima: 70 cm. Profunditat màxima: 50 cm, no excedint en cap cas la suma de totes elles els 250 cm.

Puc transportar mercaderies fràgils?

L'empleat encarregat de recollir l'equipatge haurà de comprovar l'estat i embalatge del mateix, podent rebutjar aquells que es consideren fràgils, estiguen mal condicionats o no identificats per al seu transport, podent, si escau, fer constar en l'albarà les possibles reserves a la seua admissió.

Puc canviar la destinació de l'equipatge una vegada es trobe en ruta?

No, el canvi de destinació es pot fer fins a les 12 h del dia hàbil abans de la data de recollida de l'equipatge. En qualsevol cas, pots cridar al telèfon 900 400 004 per consultar qualsevol gestió.

Fins a quan puc cancel·lar el servei?

Pots cancel·lar el servei sempre que no hagen recollit el teu equipatge, fins a les 12 hores del dia hàbil anterior a la data de recollida de l'equipatge.

Quan em lliuraran el meu equipatge?


L'equipatge es lliurarà en un termini d'entre 1 i 3 dies, depenent de la destinació des de la data de recollida. En el moment de contractar el servei, se tl'informarà del termini corresponent.

L'equipatge es lliurarà en un termini d'entre 1 i 3 dies, depenent de la destinació des de la data de recollida. En el moment de contractar el servei, se tl'informarà del termini corresponent.

Puc triar l'hora de recollida i entrega de l'equipatge?

La recollida/entrega d'equipatge es realitza de dilluns a divendres. Pots escollir l'horari de matí o de vesprada. En els municipis nacionals més importants, l'entrega i recollida també es realitzaran els dissabtes de matí. En el cas de recollida i/o entrega d'equipatgesa l'oficina de Correus, s'haurà de realitzar sempre durant l'horari d'obertura d'aquesta.

Quina documentació he de mostrar quan recullen el meu equipatge?

En domicili no és necessari mostrar documentació, únicament cal signar el comprovant de recollida que serà proporcionat pel carter, on s'indicarà nom i DNI.

Si portes els equipatges a la teua oficina de Correus més propera, cal lliurar el número de Referència d'Expedició que figura en el comprovant de la compra del servei (Factura Simplificada). Només cal mostrar el comprovant o proporcionar el número al personal de Correus.

Quina documentació necessite aportar per rebre el meu equipatge?

Quan Correus et lliure l'equipatge al teu domicili, podrà sol·licitar-se el DNI o document oficial d'identitat de la persona a la qual es realitza l'entrega. En aquest cas, l'entrega es pot fer a una persona diferent del destinatari de l'enviament.

Si l'entrega es fa a una oficina de Correus, la persona que recull l'equipatge haurà de mostrar el DNI.

Algú em pot recollir l'equipatge?

Sí, en domicili. En el cas d'oficina de Correus, també presentant una fotocòpia del DNI del destinatari original de l'enviament, DNI original de l'autoritzat i avís d'arribada d'equipatge signat.

Què puc fer si el meu equipatge no és recollit/lliurat?

Poseu-vos en contacte amb Correus a través el telèfon d' Información i Atención al Cliente 900 400 004. Tin a mà la teua referència d'enviament d'equipatge.

Què passa si no estic a l'adreça proporcionada quan vinguen a lliurar el meu equipatge?

En cas d'impossibilitat de lliurament al destinatari de l'equipatge per estar absent en el punt de lliurament després de dos intents de lliurament, l'enviament romandrà 15 dies naturals a l'oficina de Correus associada a l'adreça de lliurament, on podrà ser retirat pel destinatari o persona degudament autoritzada.

L'adreça de recollida d'equipatge i l'adreça del remitent de l'equipatge poden ser diferents?

Sí, en el moment de contractar el servei en el camp «Dirección del remitente» pot marcar l'opció «Los mismos que el de recogida» o «Otro». Aquesta funcionalitat està pensada si, per exemple, l'adreça de recollida de l'equipatge és un hotel però vols donar una altra adreça postal en cas de devolució de l'equipatge si no s'ha pogut realitzar el lliurament o per a qualsevol tipus d'incidència.

On puc consultar tots els serveis de l'equipatge contractat?

Si estàs donat d'alta com a usuari a la pàgina web, podràs accedir a l'historial de tots els teus serveis contractats a través de l'apartat «Mis equipajes». En accedir a aquesta pàgina, se te mostraran els últims deu serveis d'Equipajes Puerta a Puerta que hages sol·licitat. També pots consultar o cancel·lar qualsevol servei d'equipatge actiu i buscar serveis concrets mitjançant un cercador.

On puc reclamar en cas de trencament o pèrdua d'equipatge?

Per a qualsevol gestió relacionada amb el servei de transport d'equipatges, posa't en contacte amb l'oficina de Correus al telèfon 900 400 004, a la pàgina web de Correus o a qualsevol oficina de Correus.

On puc sol·licitar la factura del servei?

Per sol·licitar la factura del servei, crida'ns al telèfon 902 090 121

Quines són les condicions d'entrega/recollida d'equipatge a l'aeroport Adolfo Suárez Madrid – Barajas (T4)?

L'horari de recollida i entrega d'equipatge a Barajas T4 és de dilluns a divendres de 8 h a 19.30 h.

Entrega d'equipatges per part del client en la consigna T4 aeroport Adolfo Suárez Planta 0 (àrea d'arribades)

  • El període de contractació serà des de la data de compra del bitllet fins a la data de sortida del tren. D'aquesta manera, poden coincidir la data de contractació, la data de recollida en Barajas T4 de l'equipatge i la data de viatge en tren.
    Recollida de l'equipatge per part del client en la consigna T4 aeroport Adolfo Suárez Planta 0 (àrea d'arribades)
  • El termini de contractació serà a partir de la data de compra del bitllet fins a les 12 h del dia anterior a la recollida del mateix.
  • La data de recollida de l'equipatge serà fins al dia abans de la data de viatge