Hi ha ofertes especials per a grups escolars? I per a altres col·lectius?

Generalment, Renfe fa ofertes especials amb millors condicions de l'habitual per a grups d'escolars d'ensenyaments oficials no universitaris. També es realitzen de vegades per a altres tipus de col·lectius (tercera edat, associacions, universitaris, etc.).

Totes aquestes ofertes estan sotmeses al compliment de determinades condicions i restriccions, com la resta.

Puc acumular descomptes?

El preu del grup és tancat per a tots els seus components. El descompte de grups no s'acumula a cap altre (carnet jove, xiquet, Tarjeta Dorada, família nombrosa). Les pròpies característiques del grup ja determinen de per si l'oferta que es realitzarà.

Podem sol·licitar assistència per a mobilitat reduïda? Plaça H?

Des del Departament de Grups es poden reservar places H (places per a ancoratge de cadires de rodes) si el grup ho sol·licita per a algun dels seus membres. La resta de qüestions relacionades amb el Servei d'Assistència a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda per a grups es gestiona des de l'Oficina Central d'Assistència (91 774 40 40).

Quina és la data d'alliberació?

La data d'alliberació d'una reserva indica el temps màxim fins al qual es pot emetre el bitllet de grup. No necessàriament cal esperar fins llavors; una vegada rebuda, es pot emetre en qualsevol moment.

Si s'excedeix la data d'alliberació, les places deixen d'estar reservades i passen automàticament a estar disponibles per al públic general per a la seua compra a través dels canals habituals.
Aquest límit sol ser d'unes dues setmanes abans de la data d'inici del viatge, encara que pot diferir en determinades circumstàncies.

Canals de venda i compra amb localitzador

 • Per a grups de 4 a 9 persones (oferta 4 o més), pots adquirir els teus bitllets de grup en taquilles de les estacions, renfe.com, venda telefònica i agències de viatges presencials.
 • Per a grups de 10 a 25:
  • Si el vostre viatge és en tren Ave, Larga Distancia, Avant i Media Distancia podeu adquirir els bitllets a les taquilles de les estacions, agències de viatges presencials i venda telefònica.
  • Si el vostre viatge és en Cercanías o Feve, podeu adquirir els bitllets a les taquilles de les estacions.
 • Per a grups de més de 25: 
  • Si el vostre viatge és en tren Ave, Larga Distancia, Avant i Media Distancia: informa't i sol·licita pressupost en el correu grupos@renfe.es o per telèfon al Contact Center 91 919 15 65. Una vegada rebut i acceptat el pressupost, el client rep un localitzador per fer efectiva la compra a les taquilles de les estacions o agències de viatges presencials.
  • Si el vostre viatge és en Cercanías o en Feve: reserva el teu viatge de grup per telèfon en els centres territorials o, en alguns casos, mitjançant formulari en renfe.com. Una vegada rebut el localitzador, pots comprar els teus bitllets a les taquilles de les estacions.

Puc fer canvis una vegada tinga la reserva de preu acordat?

Es poden fer canvis al grup (data, nombre de places, horari, etc.) sempre que la reserva no s'haja emés i la sol·licitud es realitze per correu electrònic adjuntant la seua reserva com a mínim 72 hores abans de la data d'alliberació.

Aquests canvis es faran sempre que siga possible i el fet de sol·licitar-los no implica la seua acceptació.

Si s'alteren substancialment els paràmetres del grup, podran variar les condicions ofertes al mateix.

Com puc sol·licitar un canvi en la meua reserva de grup de preu acordat?

La sol·licitud s'ha de fer enviant un correu electrònic al Departamento de grupos, adjuntant el fitxer on els enviem les reserves, amb una antelació mínima de 72 h.

L'atenció del Departamento de Grupos és de dilluns a divendres (excepte festius).

Com puc fer el pagament-emissió del bitllet de grup?

El pagament es pot fer en una agència de viatges autoritzada o en una estació amb venda anticipada de bitllets (sempre abans de la data d'alliberació que figura en la reserva).

En l'estació s'admet el pagament en efectiu (amb els límits legals establits) o amb targeta de crèdit.

Quan puc fer el pagament?

Des que es rep la reserva, ja es pot fer el pagament de la reserva i l'emissió dels bitllets, tenint en compte que una vegada emesos ja no s'hi podran fer canvis.

Puc obtenir bitllets individuals?

El bitllet de grup és únic. No s'emeten bitllets individuals per als membres del mateix.

Si hem perdut el bitllet, què podem fer?

Es pot fer una reimpressió, com en altres bitllets, ja siga des del PDF si s'ha emés en agència de viatges o amb el localitzador a l'estació.

Com he d'embarcar?

Com es tracta d'un bitllet únic, tots els viatgers del grup han de passar el control d'accés (si escau) i pujar al tren al mateix temps.

No es permet l'accés al tren en una altra estació del recorregut que no siga la d'origen del grup.

Amb quina antelació he de presentar-me?

El control d'accés es tanca uns minuts abans de l'eixida del tren. En el cas de grups, es recomana com a mínim 45-30 minuts d'antelació.

Quin equipatge pot transportar el grup?

En general, qualsevol viatger amb bitllet pot portar 3 embalums, sota la seua custòdia i responsabilitat, en els llocs destinats a aquest efecte. La suma de les dimensions dels tres embalums no excedirà de 290 cm, i el més gran d'ells no superarà les següents dimensions: 85 x 55 x 35 cm (alçada-amplària-profunditat). La suma del pes dels tres no superarà els 25 kg.

Les condicions són les mateixes que per als bitllets individuals.

Consulta tota la informació sobre equipatges al nostre web.

Tinc dret a aparcament gratuït? Accés a Sala Club? Restauració?

El bitllet de grup no dóna dret a aparcament gratuït independentment de la classe en què viatges. Sí que dóna dret a l'accés a la Sala Club i a la restauració al seient si el bitllet individual ho permet en la mateixa classe.

El bitllet de grup inclou el bitllet de Cercanías gratuït?

El bitllet de grup en AVE o Larga Distancia permet obtenir el bitllet gratuït amb tren de Cercanías en les mateixes condicions que el bitllet individual. És vàlid tant per al grup que viatja junt com per a cada passatger per separat, permetent obtenir tants bitllets de Cercanías com viatgers s'incloguen en el bitllet de grup.

Com puc obtenir una factura?

Per als bitllets adquirits en agències de viatges, la factura haurà de ser emesa per l'agència.

Si has comprat el teu bitllet en una estació, pots sol·licitar-la als Centres de Serveis al Client de l'estació.

També pots demanar-la escrivint a l'adreça postal:
Responsable de facturació de Renfe Viajeros
Avenida Ciudad de Barcelona nº 6
28007 Madrid

O al correu electrònic Factures de bitllets.

En tots els casos, s'hauran d'aportar els bitllets originals (o escanejats o fotocopiades).