No he rebut la meua targeta +Renfe

Contacta amb el nostre Centro de Servicios Programa +Renfe en el 919 191 566, on podràs resoldre qualsevol incidència. També pots utilitzar la teua targeta en format PDF i/o Passbook que t'enviem a l'adreça de correu electrònic que vas facilitar quan et vas registrar al programa. També pots descarregar la teua targeta en format PDF i/o Passbook entrant a l'apartat «+ Renfe» de la teua Área Privada en www.renfe.com

Caduquen els meus Puntos Renfe?

Els Puntos Renfe caduquen als 3 anys de la data d'obtenció.

Com puc accedir a la zona privada +Renfe?

Accedeix a www.renfe.com i identifica't com a client, iniciant sessió o registrant-te (si és la primera vegada) introduint el teu número de targeta +Renfe o correu electrònic amb la teua contrasenya. A partir d'aquest moment podràs fer totes les consultes referents als teus punts i a la teua targeta en l'apartat «+ Renfe» d'una manera fàcil i còmoda.

He oblidat la meua contrasenya

Per recordar la contrasenya, accedeix a l'apartat «Zona Privada», accedeix a «Mi contraseña» i emplena les dades sol·licitades. Si no recordes la «pregunta recordatori» o no disposes d'aquesta, contacta amb el Centro de Servicios del Programa +Renfe en el 919 191 566.

Com puc modificar les meues dades personals?

Pots modificar les teues dades accedint a «Mis datos» en la Zona Privada del Programa +Renfe o contacta amb nosaltres per indicar-nos les dades que desitges modificar al telèfon 919 191 566, en el masrenfe@renfe.es o per correu postal: Tarjeta Programa +Renfe Apto. de Correos 295, 28080 Madrid.

Necessite una targeta nova, com la demane?

En l'apartat «Mi tarjeta +Renfe» de «+Renfe» en l'Área Privada, pots sol·licitar una nova targeta en «Solicitar tarjeta física», assegurant-te que les teues dades personals estan actualitzades perquè puguem enviare la nova targeta a l'adreça correcta. També pots contactar amb el Centro de Servicios Programa +Renfe en el telèfon 919 191 566 o per correu electrònic a: masrenfe@renfe.es

Com puc saber el meu saldo de punts i els meus moviments?

A l'apartat «Mis puntos» de «+Renfe» de la teua Àrea Privada, podràs consultar els teus punts i moviments, així com com realitzar altres operacions de bescanvi i obtenció.

També t'informaran del teu saldo de punts actual en el Centro de Servicios del Programa +Renfe a través del 919 191 566 o enviant un correu electrònic a masrenfe@renfe.es.

Com puc bescanviar els meus Puntos Renfe per bitllets de tren?

Els Puntos Renfe són una altra forma de pagament admesa per Renfe per a la compra d'bitllets i, per tant, es poden utilitzar en tots els canals de venda de bitllets (taquilles de les estacions, APP «RenfeTicket», màquines de venda automàtica multiproducte, la pàgina web de Renfe, servei de venda telefònica de bitllets «Renfe contigo» en el 91 232 03 20 i distribuïdors i agències de viatges autoritzats).

Només has d'indicar l'opció de pagament amb punts en el moment de realitzar el pagament del bitllet.

Per comprar un bitllet amb punts hauràs de tenir un saldo igual o superior al preu del bitllet. No està permés el pagament mixt (part en euros i part en punts).

La compra de bitllets es pot realitzar a través de la pàgina web de Renfe. La compra es realitza de manera normal fins arribar al pas del pagament del bitllet, on hi ha la casella desplegable «Seleccione su forma de pago», on hauràs de seleccionar «Compra con puntos».

Com puc bescanviar els meus Puntos Renfe en altres serveis?

Quan vulgues bescanviar els teus punts en alguna de les diferents empreses col·laboradores del programa, podràs realitzar la sol·licitud a través de l'apartat «Mis Puntos» de «+Renfe» en la teua Área Privada de www.renfe.com o a través del Centro de Servicios del Programa +Renfe en el telèfon 919 191 566, en funció del tipus de servei que sol·licites, ja que hi ha empreses col·laboradores que gestionen els seus serveis directament i altres que realitzen les seues gestions a través del Centro de Servicios del Programa +Renfe. Podràs consultar aquesta informació en l'apartat específic de cada empresa col·laboradora.

Com puc obtenir Puntos Renfe per a la compra de bitllets de tren?

Per obtenir punts per a la compra de bitllets de tren, és imprescindible indicar el número de targeta en el moment de realitzar la compra en qualsevol canal (taquilles de les estacions, APP «RenfeTicket», màquines de venda automàtica multiproducte, pàgina web de Renfe, servei de venda telefònica de bitllets «Renfe contigo» en el 91 232 03 20 i distribuïdors i agències de viatges autoritzats). Els punts s'anotaran automàticament després del viatge.

Recorda que només s'obtenen punts pels viatges efectuats pel titular de la targeta +Renfe. Per tant, si compres diversos bitllets per viatjar en el mateix tren, només obtindràs punts per un d'ells.
En cas de qualsevol incidència relacionada amb el procés anterior, pots contactar amb el Centro de Servicios del Programa +Renfe en el 919 191 566 o per correu electrònic a: masrenfe@renfe.es
 

Al comprar un bitllet, la pàgina web m'ha donat problemes. On he d'adreçar-me?

En cas de problemes relacionats amb qualsevol tipus d'incidència en la compra de bitllets per Internet, ja siga compra normal o amb punts, has de posar-te en contacte amb el personal d'assitència per a la Venta Online en el telèfon 91 919 05 04.

Si els punts acumulats en el meu compte no cobreixen l'import total del bitllet, puc pagar part del bitllet amb diners?

No és possible combinar cap forma de pagament en la compra dels bitllets de Renfe. Sempre s'ha de pagar la totalitat dels bitllets comprats amb el mateix mitjà de pagament.

Puc utilitzar el meu número de targeta +Renfe per obtenir Puntos Renfe pels viatges realitzats per altres persones?

No, la targeta de fidelització +Renfe és personal i intransferible. Per obtenir punts amb ella, la persona que viatja ha de ser el titular de la targeta.

Puc regalar els meus Puntos Renfe?

No, els punts no són transferibles, però pots bescanviar els teus punts en bitllets de tren o en els productes i serveis de les empreses associades perquè altres persones els puguen gaudir.

Quan caduca la meua targeta +Renfe?

La targeta +Renfe de nivell inicial (fins a 1.000 euros de consum anual) no té data de caducitat. Les targetes +Renfe Plata, +Renfe Oro i +Renfe Premium tenen una validesa de 12 mesos i porten la data impresa. Passat aquest temps, te tornarem a informar del nivell que te corresponga segons el consum realitzat en bitllets de tren.

Com puc descarregar en el meu telèfon intel·ligent la targeta +Renfe en format Passbook?

En el moment de registrar-te al programa +Renfe, rebràs un correu electrònic amb un enllaç per descarregar la teua targeta +Renfe en format Passbook.

Si estàs registrat a la «Zona Privada» del Programa +Renfe, podràs sol·licitar l'enllaç per descarregar la teua targeta +Renfe virtual en format Passbook.

Puc sol·licitar la targeta American Express Renfe sense ser membre del programa de fidelització +Renfe?

No, per a sol·licitar la targeta American Express Renfe has de pertànyer al programa. Pots sol·licitar el teu registre en línia des de l'apartat «Solicitud de alta».

Qui obté punts per les compres efectuades amb la targeta American Express Renfe si hi ha un titular i diversos beneficiaris?

Només obté punts per despeses en compres el titular principal, no els beneficiaris amb targetes associades, els punts dels quals per despeses en compres s'assignaran al compte del titular.

Els titulars de targetes American Express Renfe suplementàries han de ser membres del programa de fidelització?

No és necessari.

Com puc pujar de nivell per compres amb la targeta American Express Renfe?

Independentment del consum anual que hages fet en viatges de tren bonificables, podràs accedir al nivell Plata, Oro o Premium, per un període de 12 mesos, si eres titular de la targeta American Express Renfe (no beneficiari) i si, a l'aniversari anual de la teua targeta, has renovat la quota i has fet una despesa en compres igual o superior a 5.000 euros eixe any segons el següent barem:

  • Despesa entre 5.000 i 9.999 euros: accés al nivell Plata 
  • Despesa entre 10.000 i 14.999 euros: accés al nivell Oro 
  • Despesa igual o superior a 15.000 euros: accés al nivell Premium

Després de 12 mesos i una vegada pagada la quota de renovació de la teua targeta American Express Renfe, es revisarà el nivell de la teua targeta +Renfe. El teu nou nivell s'assignarà en funció del consum realitzat en bitllets de tren, tal com s'especifica en les nostres condicions o en funció del volum de despeses efectuat amb la targeta American Express Renfe. S'assignarà el nivell de targeta que te resulte més beneficiós i el mantindràs fins a la teua pròxima revisió de nivell.

Per als canvis de nivell es té en compte la despesa realitzada amb la targeta American Express Renfe juntament amb la despesa realitzada en bitllets de tren?

No, l'avaluació de nivell es realitza tenint en compte el consum anual en viatges de tren bonificables segons les condicions generals de participació o en funció de la despesa efectuada amb la targeta American Express Renfe.

Quan s'anoten en el meu compte els punts corresponents als pagaments efectuats amb la targeta American Express Renfe?

Els punts corresponents als pagaments efectuats amb la targeta American Express Renfe s'anotaran en el compte del titular al tancament de la facturació mensual.