Sevilla

L'embruixament i l'emoció
 

 

Sevilla és com una píndola contra el mal humor, una recepta infal·lible per a la felicitat.

No t'ho pots perdre

Sevilla és, segurament, una de les ciutats amb més tòpices d'Espanya. Que si el seu color especial, que si la Feria de Abril amb les seues sevillanes, que si la Setmana Santa amb les seues verges i saetas. És innegable que és una ciutat plena de color (ai, eixe color groguenc i roig carmesí!).

Visitar Sevilla durant la Feria de Abril és una cosa que recordaràs de per vida: beure els teus «rebujitos» a les casetes i ballar fins que el cos no puga més no té preu.

Vols saber-ne més?

I sí, la Madrugà sevillana és tan intensa que és capaç d'emocionar els més escèptics. Però l'essència de Sevilla va molt més enllà.

Dóna't el gust

És la cervesa a preus populars, el mercat de dijous del carrer de la Feria, els frescos de l'església de l'Hospital de los Venerables.

És l'olor de «cazón en adobo»del carrer Tetuan i la modernitat del Soho Benita. És el bullici en els bars de l'Alameda i els Murillo del Museo de Bellas Artes.

És veure amanéixer menjant uns xurros al pont de Triana després d'una nit de festa.

Plans de temporada
 

  • I a l'estiu? Calor, és clar... I molts plans per gaudir de la ciutat, especialment a la nit (i a plena llum del dia, amb barret, crema i font a prop).
  • És el moment en què es pot visitar els seus monuments sense haver de fer cues interminables, i recórrer el típic carrer jueu tan silenciosament que fins i tot es pot apreciar la so de la seua font barroca. També és una bona oportunitat per visitar el palau dels palaus com un sevillà més: gaudint dels concerts a la fresca de les nits en els Jardines del Alcázar. Absolutament màgic.
  • Encara que si el cos et demana alguna cosa més castissa, què et sembla una verbena al peu del Guadalquivir, amb el seu flamenc i sardines rostides? Bé, apunta la Velá de Santa Ana en la teua agenda: Triana en estat pur!

Ja a l'octubre (encara que segurament encara en màniga curta), la Noche en Blanco omplint la ciutat amb música, arts plàstiques, ciència, artesania, fotografia, dansa, literatura... Cultura en majúscules per a una ciutat amb molt art.