Dos mil·lennis d'història i passions. Obres mestres romanes, arquitectura contemporània, jardins fets sobre un santuari de l'antiguitat i celebrats per George Sand i Jean Jacques Rousseau. Nîmes és una ciutat misteriosa.

Camina sense rumb a través de les seues places i carrers i deixa't guiar per la mirada. A terra es distingeixen uns cocodrils inserits al paviment; són el símbol de la ciutat. A la línia de l'horitzó, un centre històric ben conservat te mostrarà els seus tresors. Més enllà, columnes romanes apareixeran en un mirall de vidre.

 A Nîmes, totes les riqueses estan a l'abast dels teus ulls i els teus somnis:

 • L'Amfiteatre de Nîmes
  va ser construït a finals del segle I d. C. Al llarg de la història, l'amfiteatre va patir nombroses reformes interiors, ja que els vescomtes de Nîmes van construir el seu
  palau-fortalesa dins de l'amfiteatre. Posteriorment, a l'interior es va erigir un petit barri que tenia unes cent vivendes i dues capelles.
  Aquests edificis van romandre fins al segle XVIII quan es va decidir eliminar-los per restaurar l'aparença original. Es considera l'amfiteatre millor conservat del món.
 • La Maison Carrée
  va ser construïda amb marbre el 16 a.C. per August. És un temple d'ordre corinti, que s'alça sobre un gran podi i una escala central que dóna accés a la façana des del fòrum. Té sis columnes a la part davantera, i en els laterals, vuit de les deu columnes estan integrades a les parets. És l'únic temple antic íntegrament conservat.
 • Els Jardins de la Fontaine
  van ser construïts el 1745 a l'àrea romana de la Source. Plens d'edificis del segle XVII, incloent la Tour Magne i el Temple de Diana, es consideren els jardins públics més antics d'Europa. Ací podem trobar fonts, estàtues, graons, avingudes i balustres d'estil neoclàssic.
 • La Tour Magne o Torre Magna
  va ser construïda l'any 15 a.C. Enclavada al cim del Mont Cavalier, va ser la torre més alta i prestigiosa de tota la muralla i encara és visible des de gairebé qualsevol punt de Nîmes. Avui es troba al cor dels Jardins de la Fontaine. Va ser una mena de far i punt de referència per a la ciutat, assenyalant la presència del santuari de la Source, segurament el lloc de culte preromà. La torre amb els seus dos nivells s'eleva 32 metres, encara que anteriorment va tenir un nivell més que el temps ha fet desaparèixer.
 • La muralla romana es va
  erigir entre els anys 16 i 15 a.C. Tenia una longitud de 7 km, una alçada de 9 metres i una amplada de 2 m. Avui dia només en romanen dues portes i alguns fragments de muralla. Davant de la muralla passava Via Domitia.

Viatja a Nîmes de la manera més sostenible: en tren. Els trens directes de Renfe - SNCF en cooperació uneixen Espanya i França en alta velocitat. Disposen d'una cafeteria i una tripulació bilingüe per ajudar-te en tot allò que necessites.

13 ciutats franceses al teu abast!