Si busques un lloc amb un encant especial, Oporto t'espera. La segona ciutat més gran de Portugal és una ciutat plena de vida i racons que s'enamoren que ha sabut combinar la seua decadència elegant amb la història, el patrimoni i la modernitat. La seua estreta relació amb el Duero li confereix personalitat pròpia, amb els seus ponts, els seus monuments, els seus cellers, els seus carrers comercials i la seua deliciosa gastronomia. No per res, el seu centre històric i la Ribeira estan catalogats com a Patrimoni de la Humanitat.

Cada viatge a Oporto ha d'incloure una visita a la Catedral de la Sé, el seu monument religiós més important, i a l'església i la torre dels Clérigos, la més alta de Portugal i des d'on es pot gaudir d'una de les millors vistes de la ciutat. L'església de Sant Francesc i el Palau de la Bossa són altres punts de referència obligada. Edificis com la Casa de la Música, museus com el de Serralves o l'Escola d'Arquitectura són testimoni de la modernitat que també alberga Oporto.

No et perdes l'estació de trens de Sant Bento, amb les seues més de 20.000 rajoles que narren la història de Portugal, ni la Casa do Infante, abans de descobrir la Ribeira i Gaia. Gaudir de la vida, la gastronomia i els cellers d'Oporto al costat del Duero és un dels grans plaers que aquesta ciutat, amb els seus restaurants, terrasses i racons, proporciona al viatger.

Viatja a Oporto de la manera més sostenible: en tren. Tens un tren internacional entre Vigo Guixar i Oporto, que també té parada a Valença, Viana do Castelo i Nine, perquè no et perdes res.

El paisatge i la vegetació del riu Minho t'acompanyaran en aquest trajecte.