Els nostres protocols de desinfecció i neteja

Sabem que la teua confiança és important, per això en Renfe seguim reforçant els nostres procediments de neteja i desinfecció de tots els nostres trens per oferir-te un entorn segur durant el teu viatge.

Aquests procediments, així com les diverses mesures d'embarcament, desembarcament i a bord, han merescut el reconeixement dels certificats AENOR i SGS davant la COVID-19 per al transport de viatgers en la nostra flota de trens Ave, Larga Distancia, Avant i Rodalies de Catalunya.

 

Els protocols, certificats per AENOR mitjançant avaluacions exhaustives presencials i documentals, preveuen tots els moments en què un viatger entra en contacte amb els serveis de la companyia abans, durant i una vegada finalitzat el viatge, incloent-hi el check-in i l'accés als trens, la distribució dels passatgers, la neteja i desinfecció de l'interior dels trens, així com les mesures de protecció de viatgers i empleats, entre d'altres.

Protocols de desinfecció i neteja

Diaris

  • Neteja intensiva de revestiments horitzontals i verticals en sales, banys i cabines, amb l'aplicació de productes desinfectants i viricides, aplicats de manera manual amb baietes i polvoritzats en forma d'aerosols.
  • Procediments de desinfecció reforçats específics de les zones de més contacte: aplicació amb baietes de producte desinfectant en baranes, polsadors, reposabraços i banys.
  • Substitució de reposacaps.

Extraordinaris:

  • Neteja extraordinària abans de l'eixida de cada tren de Ave i Larga Distancia.
 

 

El segell SGS "Disinfection Monitored" per als trens AVE, LD i Avant certifica l'eficàcia en els resultats dels protocols de neteja i desinfecció. Aquest segell avala nivells òptims de desinfecció en totes les superfícies del tren davant un ampli espectre de bacteris i virus, inclòs el COVID-19.

Aquesta prestigiosa entitat internacional, líder mundial en inspecció, verificació, assajos i certificació, realitza avaluacions minucioses comparatives abans i després de la neteja dels trens amb l'objectiu de certificar l'eficàcia en el resultat dels protocols establerts per a la neteja i desinfecció.

Els procediments d'inspecció consisteixen en les següents actuacions:

  • Verificació amb hisops d'ATP per a la detecció de contaminació d'origen biològic en superfícies.
  • Identificació i marques fluorescents (només visibles amb llum ultraviolada) de les zones de risc alt de contacte que permeten la comprovació posterior de l'eficàcia i l'abast dels treballs de neteja.
  • Presa de mostres per a l'anàlisi en laboratori d'elements contaminants, amb determinació específica per al COVID-19.

La vigència d'aquest segell SGS "Disinfection Monitored" és d'un any, fins al desembre de 2021, i es garantirà a través dels controls periòdics que l'entitat independent exigeix al llarg d'aquest període.

La teua confiança és important

L'obtenció del segell SGS i la certificació emesa per AENOR forma part del programa Tren Segur desplegat per Renfe per oferir als passatgers la màxima seguretat i tranquil·litat per als seus desplaçaments en tren.

La combinació d'ambdues certificacions converteix els serveis de Renfe en una opció de transport que ofereix els estàndards de seguretat més alts, ja que AENOR certifica els protocols de neteja i desinfecció implementats per la companyia i SGS completa el procés de verificació emparant l'eficàcia en l'aplicació d'aquests processos mitjançant l'anàlisi dels seus resultats.

Renfe treballa en la identificació i desenvolupament de nous mètodes de desinfecció per a tots els àmbits de l'entorn de viatge les garanties d'eficàcia dels quals aconsellen la seua implementació en el futur.

A més, per a la teua tranquil·litat i seguretat, ADIF ha instal·lat càmeres de mesurament de temperatura en grans terminals. Pots consultar tota la informació en la web d'Adif.  

Abans del teu viatge, consulta les possibles restriccions o condicions sanitàries a la web de la comunitat autònoma a la qual et dirigisques.

Amb totes aquestes mesures, a més dels nous procediments d'embarcament, volem assegurar-nos de que viatges amb total tranquil·litat i seguretat.

Protegeix-te i protegeix els teus. Descarrega't l'aplicació Radar Covid i ajuda a detenir el virus.

Rep alertes de contactes de risc, tot de manera anònima, segura, confidencial i voluntària. Coneix-la.