Els nostres protocols de desinfecció i neteja

Sabem que la teua confiança és important, per això en Renfe seguim reforçant els nostres procediments de neteja i desinfecció de tots els nostres trens per oferir-te un entorn segur durant el teu viatge. 

Aquests procediments, així com les diverses mesures d'embarcament, desembarcament i a bord, han merescut el reconeixement del certificat AENOR contra el COVID-19 per al transport de viatgers.

Els protocols, certificats per AENOR mitjançant exhaustives avaluacions tant presencials com documentals, contemplen tots els moments en què un viatger entra en contacte amb els serveis de la companyia abans, durant i després de finalitzar el seu viatge, incloent el check-in i l'accés als trens, la distribució dels passatgers, la neteja i la desinfecció de l'interior dels trens, així com les mesures de protecció de viatgers i empleats, entre d'altres.

Aquest procés de certificació davant el contagi COVID-19 és un pas més dins del programa Objectiu Tren Segur, dissenyat per Renfe per oferir a tots els seus viatgers la màxima confiança a l'hora de viatjar i afrontar amb èxit la tornada a la normalitat.

Protocols de desinfecció i neteja

  • Neteja profunda i sistemàtica de tot el tren, incloent seients, sòls, revestiments horitzontals i verticals.
  • Ús de OX VIRIN, producte desinfectant d'alta eficiència.
  • Desinfecció acurada de totes les àrees de contacte: polsadors d'obertura i tancament de portes, reposabraços, safates dels seient, baranes, etc.
  • Neteja profunda dels banys i tots els seus elements, així com dels cotxes cafeteria i les cabines de conducció, on abunden els dispositius especialment sensibles, com ara pantalles tàctils, botons, poms i panells.
  • Seguim substituint els reposacaps de tots els seients abans de cada viatge.
  • Registre de cada neteja i desinfecció, amb data i hora dels treballs realitzats. Aquesta fitxa està en àrees visibles del'interior del tren per a la teua consulta i informació.
  • Execució d'una neteja extraordinària i ampliada cada cinc viatges aplicant desinfectant a tot el tren.
  • No es posa en marxa cap tren sense haver sigut sotmés a una neteja prèvia i sense la reposició obligada dels elements higiènics i sanitaris. La flota de trens es sotmet a a la programació habitual de neteja ara reforçada amb intervencions addicionals que garanteixen els més alts estàndards de qualitat en la desinfecció.
  • Un equip de més de 125 persones garanteix la desinfecció i neteja de tots els espais durant el trajecte. S'encarreguen del manteniment específic de les places que queden lliures en estacions intermèdies, per deixar-les completament higienitzades abans de ser ocupades per una altra persona, i intervenen durant el trajecte en qualsevol altre punt del tren on siga necessari.
  • Augment de la ventilació a l'interior dels cotxes. En l'actualitat, Renfe està fent 9 renovacions completes d'aire en la sala de viatgers a l'hora (cada 7 minuts). Aquesta neteja garanteix la renovació completa de l'aire en els cotxes de viatgers.

A més, per a la teua tranquil·litat i seguretat, ADIF ha instal·lat càmeres de mesurament de temperatura en grans terminals. Pots consultar tota la informació en www.adif.es.
 
Abans del teu viatge, consulta les possibles restriccions o condicions sanitàries a la web de la comunitat autònoma a la qual et dirigisques.

Amb totes aquestes mesures, a més dels nous procediments d'embarcament, volem assegurar-nos de que viatges amb total tranquil·litat i seguretat.