Informació important

El servei Atendo ha passat a ser propietat d'Adif (Administrador de Infraestructuras Ferroviarias), qui gestiona aquest servei gratuït d'atenció i assistència a persones amb discapacitat o mobilitat reduïda. Es tracta d'un servei especialitzat que pot orientar-te, informar-te i ajudar-te en l'accés i trànsit per les estacions, així com al pujar i baixar dels trens.

Pots sol·licitar el servei Atendo per als teus viatges en qualsevol canal de venda de bitllets de Renfe i en l'aplicació d'Atendo.


Quins serveis ofereix?

A l'hora de sol·licitar el servei Atendo, fes-nos saber quines són les teues necessitats, així podrem oferir-te la millor assistència possible:

  • Si hi vas amb la teua cadira de rodes i vols viatjar en un seient, fes-nos-ho saber perquè puguem tenir-ho en compte. La teua cadira de rodes ha de poder tancar-se o plegar-se per facilitar el seu transport.
  • Si tens altres dificultats de mobilitat, pots sol·licitar una de les nostres cadires de rodes per traslladar-te per l'estació i rebre assistència per pujar i baixar del tren.
  • Si tens una discapacitat auditiva, podem oferir-te ajudes tècniques per a una millor comunicació.
  • Si tens una discapacitat visual, et podem acompanyar en el teu desplaçament per l'estació, ajudar-te a pujar i baixar del tren i trobar el teu seient.
  • Si tens una discapacitat intel·lectual o dificultats d'enteniment, podem guiar-te a través de l'estació fins al seu seient al tren.

A més, si vas amb un acompanyant o persona de suport, o viatges amb un gos guia o d'assistència, avisa'ns perquè puguem tenir-ho en compte.
 


El compromís de Renfe amb l'accessibilitat
 

 

El servei Atendo ha anat ampliant les seues prestacions des de la seua posada en marxa, amb un major nombre d'estacions i trens accessibles, reduint els temps d'avís per sol·licitar assistència o incorporant serveis d'assistència permanent a les principals estacions.

Tot això suposa un pas més en el ferm desig de Renfe de millorar l'accessibilitat en el ferrocarril, una decidida aposta per la igualtat de drets i oportunitats en l'accés als serveis de transport públic, sempre des de la necessària concertació amb els agents socials implicats, CERMI i Fundació ONCE.
 


Línia 900

El telèfon gratuït 900 400 555 és un servei associat a la compra de bitllets i a la sol·licitud del servei Atendo per a persones amb discapacitat visual.

Permet la compra, el canvi i l'anul·lació de bitllets, així com la sol·licitud d'assistència Atendo en el moment de la compra.