Quins mètodes de pagament s'admeten en Renfe.com?

Pots pagar les teues compres en renfe.com amb targeta de crèdit o dèbit, amb Puntos Renfe o PayPal. Renfe t'ofereix un sistema de compra segur, sense possibilitat de frau. Totes les dades sensibles que es generen operant amb el sistema estan xifrades. Podràs verificar que al realitzar aquestes operacions sensibles, el teu navegador indica que està treballant contra un servidor segur.

Què operacions puc fer amb un bitllet pagat amb PayPal?

Si és en el mateix canal on has realitzat la compra, pots realitzar les mateixes operacions que amb qualsevol bitllet pagat amb targeta de crèdit: canvis, cancel·lacions, indemnitzacions automàtiques, etc. En altres canals, com ara estacions, agències de viatges o màquines de venda automàtica, es poden realitzar operacions que no impliquen cap cost addicional.

Puc bescanviar un bitllet pagat amb PayPal en una estació o en una agència de viatges?

Sí, sempre que no porte aparellat un pagament addicional. Si es produeix un reembossament com a conseqüència del canvi, es realitzarà al compte de PayPal amb el qual vas efectuar el pagament.

Puc anul·lar un bitllet pagat amb PayPal en una estació o en una agència de viatges?

Sí. L'import es tornarà al compte de PayPal  amb el qual hages efectuat el pagament.

De quant de temps dispose per comprar un bitllet?

Pots comprar els teus bitllets des del moment en què es posen a la venda en el sistema de venda electrònica i fins a 15 minuts abans de l'eixida del tren.

Què passa si no puc visualitzar o imprimir el bitllet que he comprat?

Pots imprimir el teu bitllet a les màquines de venda automàtica instal·lades en les estacions o sol·licitar-lo proporcionant el número de targeta de crèdit amb què es va fer la compra per telèfon d'informació de venda per Internet 91 919 05 04.

Puc anul·lar els meus bitllets?

Sí, si la tarifa ho permet, fins a 15 minuts abans de l'eixida del tren. Per fer-ho, necessitaràs el codi de compra o el número de billet (13 dígits). Depenent de la teua tarifa, aquesta operació pot suposar despeses. Recorda que els bitllets es poden anul·lar de manera gratuïta en un termini de 2 hores després de la compra.

Puc canviar els meus bitllets?

Sí, si la tarifa ho permet, fins a 15 minuts abans de l'eixida del tren. Depenent de la teua tarifa, aquesta operació pot suposar despeses.

Puc imprimir els meus bitllets, sol·licitar una factura o enviar-los a una cartera virtual PassBook o Pass Wallet en qualsevol moment, si no ho vaig fer al finalitzar la compra del meu bitllet?

Sí, sempre que sigues client registrat podràs fer-ho des de la teua Área Privada.

Quins beneficis tindré si em registre?

Si et registres, podràs accedir més ràpidament a la compra de bitllets i gaudiràs d'altres avantatges:

 • Podràs consultar els bitllets comprats i sense utilitzar.
 • Podràs fer canvis i sol·licitar reembossaments d'una manera més senzilla 
 • Podràs registrar les teues targetes de crèdit i comprar amb aquella que desitges sense haver d'introduir els números cada vegada.
 • Podràs participar en sorteigs de viatges, entrades per a espectacles, esdeveniments esportius, etc.
 • Podràs rebre comunicacions d'interès en el teu correu electrònic si ho desitges
   

Què és la compra telefònica?

Amb aquest servei, cridant al 91 232 03 20, podràs comprar per telèfon bitllets per a trens d'Alta Velocidad–Larga Distancia, Media Distancia Convencional i Avant des del moment en què estiguen disponibles en el sistema de venda i fins a 30 minuts abans de l'eixida del tren.

També pots fer canvis i anul·lacions per telèfon, excepte en trens de Media Distancia. El pagament s'efectua amb targetes de crèdit o dèbit, sempre que hagen sigut emeses per un banc nacional. Se te demanarà el número de targeta, la data de caducitat i el codi de control de la targeta.

Cal tenir en compte que, per poder utilitzar una targeta en venda telefònica, ha d'haver-se utilitzat en qualsevol canal de Renfe que permeta la seua verificació: Internet, taquilles, agències de viatges o màquines de venda automàtica. També pots fer el pagament amb els Puntos Renfe obtinguts utilitzant la targeta de fidelització +Renfe.

El servei telefònic te proporcionarà un número de localitzador corresponent al teu bitllet. Opcionalment, si ho desitges i sense cost addicional, pots enviar el localitzador mitjançant:

 • un missatge SMS a un telèfon mòbil (només vàlid per a telèfons nacionals).
 • una notificació adreçada a una adreça electrònica. (No és vàlid com a títol de transport).

Recorda que, per poder viatjar, has d'obtenir els bitllets corresponents als localitzadors. Pots fer-ho fins a 5 minuts abans de l'eixida del tren en qualsevol dels punts següents:

 • Màquines de venda automàtica disponibles a les estacions 
 • A les estacions amb punts de venda habilitats per a l'emissió d'aquest tipus de bitllets. (consultar 91 232 03 20)
   

El canal de venda telefònica valida les targetes de pagament amb PayGold, una manera àgil, còmoda i segura de comprar des del teu telèfon, sense límit de despesa i vàlid també per a targetes estrangeres.


Com validar la meua targeta en PayGold?

Per fer les teues compres per telèfon de la manera més còmoda i segura, crida al 912 320 320 i el nostre equip t'enviarà un SMS o correu electrònic amb un enllaç a RedSys (plataforma de comerç electrònic segur) per validar la teua targeta (tens 72 h).

Des d'aquest enllaç hauràs d'emplenar el formulari amb les dades de la teua targeta. Per garantir la seua validesa, es realitzarà un càrrec immediat d'un euro, que es tornarà quan hages enviat el formulari.

Una vegada validada la teua targeta, podràs comprar els teus bitllets sempre utilitzant únicament el número de telèfon o el correu electrònic associat a la teua targeta.

Què passa si he perdut el codi de compra o el localitzador?

Si eres client registrat, pots consultar tota la informació en «Mis Viajes». Si no estàs registrat, en les màquines d'auto check-in pots introduir el número de la targeta de crèdit amb la que vas efectuar la compra del bitllet i imprimir-lo. En altres casos, pots cridar al telèfon d'informació de venda per Internet 91 919 05 04.

És necessari portar el bitllet imprés?

Per viatjar sempre cal que portes el teu bitllet. Has de portar-lo en paper imprès, imprimir-lo en les màquines d'auto check-in de les estacions que estiguen preparades per a això o per sol·licitar-lo a les taquilles.

Altres opcions:

 • Bitllet al mòbil.
 • Bitllet en format PassBook.
 • Bitllet en l'app RenfeTicket.

Amb quina antelació he d'arribar a l'estació?

El punt de control que permet l'accés al tren es tanca 5 minuts abans de l'eixida del tren. No obstant això, en estacions grans i en totes aquelles amb escàner per a equipatges és aconsellable acudir amb molta antelació.