La Setmana Santa de Sevilla, la setmana més Gran
 

La Setmana Santa de Sevilla és la més famosa d'Espanya, i no és per a menys! Amb més de 60 germandats i al voltant de 100 passos, esta celebració va ser declarada d'Interès Turístic Internacional el 1980. Durant estos dies la ciutat s'impregna d'olor a encens i a flor del taronger, i els carrers s'abarroten de gent esperant a veure els seus sants favorits.

A Sevilla, la Setmana Santa es viu de manera especial, per això volem convidar-te a descobrir-la amb els teus propis ulls, ens acompanyes?

La Madrugá de Sevilla

Durant «La Madrugá» (la matinada del Dijous Sant al Divendres Sant) la fe aconseguix tota la seua esplendor. I és que s'estima que al voltant de mig milió de persones disfruten d'algunes de les germandats i passos més antics de Sevilla. A més, moltes de les germandats més famoses i prestigioses de Sevilla ixen al carrer durant esta nit tan màgica:

  • La Macarena: compta amb 13.000 confrares i realitza la seua estació de penitència a la matinada del Divendres Sant («La Madrugá»). A més, és la germandat amb el recorregut més llarg de la nit (5,5 km) i una durada total de 14 hores de penitència.
  • La Esperanza de Triana: compta amb 11.100 confrares i també realitza la seua estació de penitència durant «La Madrugá».
  • Gran Poder: el número de confrares suma 10.700 i forma part del grup de germandats que ixen a la matinada del Divendres Sant.

Germandats i confraries

Segur que més d'una vegada t'has preguntat quines diferències hi ha entre confraries i germandats. I tot i que en l'actualitat s'utilitzen els dos termes indistintament, històricament es diferenciaven en què les confraries eren agrupacions de persones que compartien un mateix ofici, mentre que les germandats estaven formades per persones de qualsevol tipus d'ofici i posició social
.  


Hui en dia, les confraries són associacions religioses que es dediquen a la preparació de les processons de Setmana Santa, mentre que les germandats són una espècie de subdivisió de les confraries. Les germandats es formen al voltant d'una imatge en particular i s'encarreguen de la seua conservació i culte
.  

Curiositats sobre la Setmana Santa de Sevilla

  • Per norma general, mentre més fosca siga la capa del natzarè, més seriosa és la Germandat. Això també ho podem observar a la banda de música, ja que si van en silenci o amb melodies fúnebres s'entén que són processons més serioses. 
  • El valor pel qual es mesura una Germandat depén de la seua tradició i la qualitat i antiguitat de les seues imatges.
  • És possible que veges germandats dins de la Catedral, però l'horari d'entrada és limitat i si ixes, no podràs tornar a entrar.
  • Si és la primera vegada que vas a Sevilla per Setmana Santa, has de saber que es formen «bullas»' (aglomeració de persones), per la qual cosa per a evitar l'esgotament és recomanable disfrutar de les processons en avingudes més àmplies, en lloc de fer-ho en carrerons i carrers estrets.

Què menjar durant la Setmana Santa sevillana

Si vols disfrutar d'una Setmana Santa com Déu mana, hauràs d'acostar-te als bars i pastisseries de Sevilla, especialment als que estan en els recorreguts de les processons! Ací podràs disfrutar de plats típics d'esta època, com ara els guisats de bacallà o els espinacs amb cigrons. Pel que fa als dolços, és pecat no provar les delicioses «torrijas», fetes amb pa i mel.

Viatjar a Sevilla per la Setmana Santa

Si t'estàs plantejant viatjar a Sevilla per a disfrutar de l'espectacle de la Setmana Santa, des de Renfe t'oferim les millors combinacions perquè viatges de forma còmoda, ràpida i sostenible.

A més, si a banda de veure la Setmana Santa t'agrada fer un poquet de turisme, no et perdes els imprescindibles de Sevilla!