València

Tradició i innovació

 

La ciutat del sol i la capital del Túria és tan costumbrista com innovadora, nàutica com rural, i diversa com les possibles maneres de conéixer-la.

No t'ho pots perdre

Descobreix-la a través de pràctiques que han sobreviscut al temps, com el Tribunal de les Aigües que se celebra cada dijous als peus de la Catedral després de les campanades del Micalet i l'explosió de colors i foc de les Falles. Tradicions reconegudes internacionalment per la Unesco com a Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

Vols saber-ne més?

Explora els seus barris històrics i contemporanis. A la Plaça de la Verge, el cor de la ciutat vella, començaràs a veure alguns dels tresors del característic gòtic valencià, com ara la Catedral, el Palau de la Generalitat, la sala interior de columnes roscades interminables rematada per precioses voltes de la Llotja de la Seda i els frescos de l'església de Sant Nicolau de Bari.

On, a més d'alegrar-te la vista per la seua bellesa arquitectònica, oloraràs i assaboriràs la ciutat és al Mercat Central, replé de productes frescos i típics valencians. Per a ser un valencià més, fes el'esmorzaret entre el desdejuni i el dinar, i et quedaràs de tot excepte amb gana.

Dóna't el gust

Si segueixes l'antic llit fluvial pel jardí del Túria, et trobaràs els monuments ideals per a veure la ciutat, les Torres de Serrans i les de Quart, les portes de l'antiga muralla medieval. Al seu voltant, passejant pel barri del Carme, el carrer Moret et sorprendrà pels seus grafits, i per a un bon selfie, para't sota l'arc del Portal de la Valldigna abans de creuar des de la València cristiana a la musulmana o viceversa.

L'empremta del Túria també et guiarà a la Ciutat de les Arts i les Ciències, on la fantasia esdevé una realitat. Aquest conjunt arquitectònic futurista, reflectit en grans làmines d'aigua i dissenyat per Calatrava, t'oferirà opcions artístiques, com el Passeig de les Escultures o el Palau de les Arts Reina Sofía, i científiques, com l'Hemisfèric o l'Oceanogràfic.

Si necessites natura, l'Albufera és un espai únic, com els seus arrossars, i quin millor pla per assaborir l'ingredient estrella de la paella que a la vora del Mediterrani.

Plans de temporada
 

  • En els poblats marítims de València ho tens tot per a un estiu de somni, història, cultura, tradició, tresors arquitectònics, innovació i per descomptat platges d'arena fina.
  • Aquests barris, com ara el Grau o el Cabanyal estan plens de carrers paral·lels al mar amb casetes de colors i edificis rehabilitats per a ús cultural, com les Drassanes o la Fàbrica de Gel. Passa't pel Mercabanyal per a tastar les delicioses tomates d'El Perelló, que només es produeixen en aquesta temporada estival, entre moltes altres delícies.
  • Passejant per la Malvarrosa veuràs els mateixos tons i la llum que un dia van inspirar a Sorolla per pintar les seues millors obres o els albes que va gaudir Blasco Ibáñez des de sa casa.
  • A més, des de La Marina i les seues emblemàtiques Veles e Vents, no només conviuen l'arquitectura i la bellesa de l'entorn, sinó també una sorprenent oferta d'oci, des del «Shark Festival», una sessió de cinema flotant des del teu matalafet, fins a concerts i focs artificials com la «Nit a la Mar» de la Fira de Juliol. Aquest festival s'allarga fins a l'agost i omple els carrers, places, platges i jardins de música, cavalcades, espectacles de màgia i pirotècnia. La fi és encara millor, una batalla de clavells per l'Alameda de la ciutat.

Si encara no has tastat totes les delícies valencianes, la tardor és un bon moment per fer-ho. Amb l'ocasió del dia de la Comunitat Valenciana, els primers dies d'octubre no només podràs entrar al Palau de la Generalitat, sinó també aprendre els balls populars, prendre una bona orxata i endolcir-te amb els massapans de la «Mocadorà».